Het Coronavirus

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). De meest voorkomende symptonen van dit zijn koorts en luchtwegenklachten. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Lees meer

Longontsteking

Moet u veel hoesten waarbij er slijm of bloed bij vrij komt? Heeft u koorts? Bent u kortademig? Heeft u pijn bij ademhaling? Dit kan wijzen op een longontsteking.

Lees meer

HPV: Prik voor baarmoederhalskanker

Voorkom baarmoederhalskanker met de HPV-prik.

Lees meer

Wat helpt bij diarree?

Last van diarree? Eet veel vezels uit groente, fruit en volkorenproducten, zoals volkorenbrood, havermout, volkorenpasta, zilvervliesrijst en volkoren couscous. Bekijk deze tip en meer.

Lees meer

Eiwitrijke recepten

Op deze pagina vind je recepten die meer dan 25 gram eiwit per maaltijd bevatten. Handig wanneer voldoende eiwitten binnenkrijgen extra belangrijk is voor je.

Lees meer

Speciaal voor mantelzorgers

Ben jij mantelzorger voor een oudere? Goede voeding kan ouderen helpen zo lang mogelijk fit en gezond te blijven.

Lees meer

5 redenen om de oudere mond gezond te houden

Hoe gezonder de mond, hoe beter het leven! Dat geldt natuurlijk ook als je een dagje ouder wordt. Hier 5 redenen om goed voor je mond te blijven zorgen, ook op latere leeftijd.

Lees meer

Angst voor de tandarts?

Bang zijn bij de tandarts is niet ongewoon. Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Zo'n 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de tandarts, dat ze niet meer durven te gaan (tandartsfobie).

Lees meer

Gebruik je medicijnen?

Als je mondzorgverlener niet (goed) op de hoogte is van jouw medicijngebruik kan dat onveilige situaties tot gevolg hebben en het stellen van een juiste diagnose bij klachten bemoeilijken. Daarom is het belangrijk dat je het altijd aangeeft als je medicijnen gebruikt.

Lees meer

10 tips voor een gezonde kindermond

10 tips om te zorgen dat het gebit van jouw kind gaaf blijft.

Lees meer

Eten met ziekte en allergie

Op deze pagina vind je informatie over de meest voorkomende ziekten en allergieën.

Lees meer

Caloriearme recepten

Voor iedereen die graag wil afvallen én lekker wil eten is er volop keuze uit slanke maaltijden. Op onze receptensite vind je meer dan 850 caloriearme recepten.

Lees meer

Wat zijn gezonde tussendoortjes

Met deze recepten en tips voldoen jouw tussendoortjes aan de Schijf van Vijf!

Lees meer

Hoe ongezond is sap?

In sappen zit net zoveel suiker als in frisdrank. In appelsap en sinaasappelsap zitten bijvoorbeeld zo’n 7 suikerklontjes.

Lees meer

App 'Kies Ik Gezond?'

Gezonder kiezen? Wil je bijvoorbeeld letten op suiker, vet of zout? Heb je een allergie? Of wil je zien of een product vegetarisch is? Scan of zoek een product met de ‘Kies Ik Gezond?’-app.

Lees meer

Hoeveel moet je bewegen volgens de beweegrichtlijnen?

Advies over je dagelijkse dosis bewegen.

Lees meer

Hoeveel en wat kan ik per dag eten?

Ontdek hoeveel en wat jij per dag kunt eten volgens de Schijf van Vijf. Je krijgt ook 10 voorbeelden van dagmenu's.

Lees meer

Inzicht met een eetdagboek: Mijn Eetmeter

Mijn Eetmeter is een online eetdagboek dat mensen helpt om gezonder te eten en kan helpen om af te vallen. Je krijgt inzicht in je eetpatroon en in de hoeveelheid energie en voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Ook krijg je concrete tips hoe je gezonder kan kiezen.

Lees meer

Hulp bij afvallen

Wil je afvallen? Bekijk alle info, tips, recepten en dagmenu's van het Voedingscentrum.

Lees meer

Het nut van supplementen: vitaminen

Winkels liggen vol met vitaminepillen om maar te zorgen dat jij genoeg vitaminen binnen krijgt. Maar wat doen die vitaminepillen? Voor wie zijn ze geschikt, welk effect hebben ze op jouw lichaam, hebben ze überhaupt wel nut en zijn ze eigenlijk wel veilig?

Lees meer

Hoeveel moet je minimaal bewegen om gezonder te worden?

Gezond zijn of worden is voor veel mensen erg belangrijk. Het is een onmisbaar onderdeel van een gezonde leefstijl.

Lees meer